top of page

Junto - põhjamaine jahedus lõunamaistes toonides.


Junto köögikeraamika seeria on leidnud inspiratsiooni traditsioonilisest Hispaania terrakotasavist valmistatud veeanumast botijo, tuntud ka nimega bućaro. Bojito unikaalne disain annab anumale erilise omaduse jahutada vett ja hoida seda kuumas kliimas jahedana. Poorsest terrakota savist valmistatud kann toimib jahutina ja on kuumal suvepäeval asendamatu kaaslane.


Simon Legald´i versiooni iseloomustavad nii rangus kui pehmus, käsitsitööna valminud karahvin mõjub hubasena ja maalähedasena. Nagu tüüpiline boijto, on ka Junto valmistatud terrakota savist, mida on inimesed juba sajandeid kasutanud just selle jahutavate omaduste tõttu. Bojito kannu eripäraks on kombinatsioon kahest tilast, millest laiem anuma täitmiseks ja kitsam valamiseks.

Junto interpretatsioonis on traditsioonilisele anumale lähenetud kaasaegse saleda vormiga ja kollektsiooni on täiendatud sobivate tassidega. Erinevad tekstuurid loovad atraktiivse dünaamika, eriti kui kasutada kogu komplekti: glasuuritud ja matt, sooniline ja sile.

Junto lisab tagasihoidlikku Skandinaavia interjööri lõunamaist soojust, põletatud savi ja maalähedane punane annab sellele sügavust ja sära.

Viimased postitused
bottom of page