top of page

Väike esik vajab nutikaid lahendusi.


Esik koosneb erinevatest elementidest, mis praktiliste detailidena moodustavad hubase terviku.

Öeldakse, et esik on kodu visiitkaart - esmane mulje kodust ning selle elanikest. Esimene tuba, mis meid koju tulles tervitab ja viimane, mis päevatöödele saadab. Eks igas kodus on harjumused erinevad, kuid kindel on, et põhjamaises kliimas vaheldub aastaaegadega koos ka esiku miljöö.

Sügise tulles koguneb esikusse rohkem kraami: saapad ja kummikud, paksemad üleriided, sallid-kindad, vihmavarjud jne. Vahest seisab esikuseina ääres veel kokkupakitud tõukeratas või vajab pere kasvase lemmiku jalutusrihm käepärast panipaika.


Läbimõeldud lahendused aitavad hoida esiku puhta ja ja üldilme rahuliku. Kes meist ei tahaks koju jõudes rahus olemist nautida ja lõõgastuda? Esitleme teile sobivaid praktilisi sisustuselemente, mis aitavad luua esikus hubase ja korrastatud miljöö.


Asjadel olgu oma kindel koht

Väikeses esikus on oluline hoida segadus kontrolli all. Moodne lahendus on garderoob, kuhu enamik vajalikest esemetest paigutatakse. Samas on palju kodusid, kuhu garderoob enam ei mahu. Heal juhul on esikus riidekapp. Parimal juhul tasub garderoobi jaoks siiski ruumi näpistada. Kui see pole võimalik, on olemas muid võimalusi korda luua ja suurem segadus kontrolli alla saada.

MAZE Bill kollektsiooni kuuluvad nagid ja kingariiulid. Saadaval valge, hall või must.
Classic kollektsioon on saadaval 600 mm ja 900 mm variandina.

Rootsi ettevõte MAZE on loonud rea praktilisi ja elegantseid hoiutamise lahendusi. Klassikaliselt ajatus stiilis riiulite- ja nagide kollektsioonid mõjuvad pigem hubase taustana ning aitavad korra majja lüüa nii kingamajanduses kui üleriiete ja aksessuaaride hoiustamisel.

STEP kingariiul on nooruslik ja originaalne lahendus.

Stange - "ajutine" või ajatu


Stange on kiire ja mugav lahendus üürikorterisse või ruumi, kus seintele installeeritavad lahendused ei sobi. Stange võib olla klassikaline. Näiteks lihtsa vormi ja praktilise konstruktsiooniga TOJ stange-riiul Normann Copenhagen´ilt toetab moodsat põhjamaist interjööri ning pakub hoiuruumi nii riietele, kui ka jalanõudele ja kottidele. Pisut ootamatu lahendusega TRAPEZE stange Bolia´lt mõjub minimalistlikult, kuid luksuslikuna ning lisab ruumile põnevust. Sobib stiili poolest nii esikusse, magamistuppa kui ka kontorisse.

Toj stange-riiul Autor: Simon Legald, Normann Copenhagen

TRAPEZE stange on kombinatsioon tammest ja naturaalsest nahast. Saadaval konjaki või musta variandina..





Nutikalt valitud nagid on justkui kirsike tordil


Nagide maailm on tõeliselt materjali-, stiili- ja vormirohke. Neid on olemas tuhandeis variatsioonides, kuid siiski on sageli raske leida just seda õiget. Stiilne nagi ei ole pelgalt funktsionaalne, vaid ka visuaalne element ning justkui väike, kuid oluline detail tasakaalustatud ruumikujunduses. Nagide valikul tuleks lähtuda nii ruumi kui elanike vajadusest, arvestada ruumi stiili ja materjalivalikuga.


Chip nagi Disainer Simon Legald ​​   Chip nagid on valmistatud kõrgekvaliteetse plasti ja hakkepuidu segust. Puidukiud pehmendavad disaini tööstuslikku stiili ja annavad sellele siidise tekstuuri. Saadaval erinevates suurustes ja värvides, kombineerides on võimalik saavutada dekoratiivne kujundus. Nutikas lahendus k
Klassikaline BILL XS nagi rootsi kaubamärgilt MAZE.













Captain HOOK saksa firmalt MADEtoSTAY, on ootamatu nagi ja riiuli kooslus.

Klassikaline lahendus ajaloolisse ruumi on näiteks MAZE´i BILL sarja nagid. Tavapärasele mustale ja valgele lisaks valmistavad nad näiteks ka ootamatutes värvitoonides: pardimunasiniseid ja punakaspruune.

CHIP nagid (Normann CPH) sobivad hästi industriaalstiilis ruumi ning taluvad ka niiskust. Nagid valmistatud kõrgekvaliteetse plasti ja hakkepuidu segust. Puidukiud pehmendavad disaini tööstuslikku vormi ja annavad sellele siidise tekstuuri. Saadaval erinevates suurustes ja naturaalsetes maatooni värvides. Nutikas lahendus kottide, ja vihmavarjude tarvis. Või Kapten HOOK Saksamaalt, seiklusrikas ja peidab ka võtmed, kindad või muu vajaliku pisikraami.

TWIG ja BRANCH nagid sarjast Nature, MAZE kaubamärgilt.

Mänguline ja loodust jäljendav on ka MAZE´i Nature kollektsioonis TWIG ja BRANCH.


Peegel, seina peal...


Peegel on iga funktsionaalse esiku kohustuslik osa. Enne lahkumist heidame viimase pilgu peeglisse ja soovime endale head päeva. Strateegiliselt paigutatud peegel aitab hämarasse esikusse peegeldada lisavalgust. Samuti on võimalik mängida värvidega, kasutada toonitud peegleid mänguliseks lahenduseks.

SHIFT peegel Bolia´lt on saadaval nii riiuliga kui nagidega.
Tellina peegel pisut aasiapärases stiilis.

Horizon peeglid riiuliga kolmes erinevas variandis. Sobib nii esikusse kui vannituppa.








Bolia tootevalikiust leiab täispika SHIFT peegli. Peeglil on ka riiul, kuhu vajadusel paigutada telefon ja võtmed, et need koju ei ununeks. Kollektsioonis on saadaval nii riiuliga kui nagidega variant, värvivalikuks naturaalne tamm või must. Samuti pakub Bolia kaunist TELLINA peeglit, valikus eksootiline toonitud roosa või maskuliinsem suitsuhall peegel on elegantne valik, kui on soov esikusse värvi lisada.

Normann CPH klassikute hulka kuulub HORIZON. Praktilise riiuliga metallraamis peegel leiab kasutust nii esikutes kui vannitubades ja on osutunud ülimalt populaarseks.


Peidetud pudi-padi


Esikusse koguneb alati väiksemat kraami, mis vajab ka kindlat kohta ja parimal võimalusel puhast, silma alt ära panipaika. Mütsid-sallid-kindad; võtmed, koeraomanikel jalutusrihmad ja muud tarvikud. Väike ruum tundub visuaalselt suurem kui kõik see pudi-padi on peidetud kappidesse, sahtlitesse või nutikatesse panipaikadesse.

Lahendus sõltub taas ruumi vajadusest ning võib olla väga erinev, olenevalt ruumi ja elanike (elu-)stiilist. Kui suurem kraami garderoobis, siis piisab paarist "taskust" või sahtlist, et üldilme oleks nauditav.

Pocket seinataskud 20 EUR, suur 35 EUR
Pythagoras süsteemi nutikad sahtlid ja riiulid on justkui esikusse loodud.






















Pluusitaskute eeskujul sündinud seinasahtlite POCKET sari Normann CPH´lt pakub nutikat ja dekoratiivset lahendust erineva otstarbega kraami hoiustamiseks. Erinevaid toone ja suurusi omavahel sobitades võib lisaks praktilisele lahendusele muuta tühja seina tõeliseks pilgupüüdjaks.

PYTHAGORAS on Rootsi kaubamärgi MAZE põnev lahendus, mis kinnitub seinale nutikate kolmnurksete konsoolidega. Riiuleid ja sahtleid omavahel kombineerides on võimalik luua vajadustele vastav terviklik seinalahendus.


Selles esikus kasutasime MAZE tooteid: BILL HORIZONTAL, PYTHAGORAS XS, Pythagoras sahtel ja NANCY pink. Foto autor: Heikki Avent

Pehme paus enne teeleminekut


Väiksemate esikute planeerimisel ununeb sageli istumiskoha vajadus. Samas annab pink või tool esikus hommikusaginale mugava hetke peatuda. Suurema ruumi puhul ei ole raske lisada tool või isegi väiksemahuline sohva. Kuid mida väiksemad on ruumi võimalused, seda nutikam olgu lahendus: näiteks panipaigaga tumba või padjaga jalatsiriiul.


Posea pink on elegantne ja õhuline ja sobib ka väiksemasse ruumi.

Bolia on loonud kauni ja elegantse POSEA pingi, mis on osutunud ülipopulaarseks. Pole ka ime, sest sametkattega pink on tõeliselt luksuslik, õhuline ning piisavalt diskreetne valik ka väiksemasse ruumi.

NANCY jalanõuderiiul-pink sobib hästi ka ajaloolisse ruumi.
Panipaigaga ja kingalusikahoidjaga FRANK.

Maze kaubamärgil on praktilised ja kaunid pingid esiku tarvis: FRANK ja NANCY. Esimene on saadaval kahes erinevas suuruses ja aitab peita silma alt esikus vajalikke esemeid: käekott, jalatsid või muud tarvikud vahendid. NANCY on valmistatud kahe erineva riiuliga, samuti on mõlemal pingil vahva dekoratiivne metallrõngas kingalusikale.


Kui aeg on oluline


Ei ole küll esmatähtis aga miks mitte. Üks dekoratiivne kaunis kell võib ju seinal rippuda.

Minimalistlikult väljendusrikas Day (Normann CPH) mõjub väärikalt ja ajatult. Kellamutrit meenutava alumiiniumraami sakid jätkuvad tagasihoidlikul, kuid detailideni läbimõeldud sihverplaadil. Saadaval neutraalsetes või sügavpuhastes värvitoonides.

Viimased punased kellad e-poes.
NEEDLE seinakell luksuslik messing ja marmor.

















Kingalusikas


Üks hädavajalik vahend esikus on kingalusikas, mis sageli kipub olema kadunud asjade hulgas. Seepärast on kasulik omada sõnakuulelikku varianti, millel oma kindel koht ja mis alati käepärast võtta.


Saadaval hetkel klassikalise mustana, 40,25 EUR

Rahvusvaheliselt auhinnatud Normann CPH Kingalusika ajatu elegantne disain lummab lihtsusega, sobib dekoratiivse elemendina igasse esikusse. Tänu sihvakale, kuid tugevale vormile on kingalusikas kasutajasõbralik ja seinale kinnitatava magnethoidja abil alati käepärast olemas. Kõige populaarsem kingituseks ostetud Normann Copenhageni toode.


Kokkuvõtteks


Nii on esik justkui omaette mikromaailm, mis vajab kiireks ja mugavaks funktsioneerimiseks mitmeid erinevaid abivahendeid ja elemente. Neid omavahel kombineerides ja arukalt planeerides saame aga kauni, rahuliku ja toetava vundamendi oma argitoimetustele ning hoiame kokku aega ja energiat asjade otsimiseks ja paigutamiseks.

Et minna rõõmsalt tööle-kooli-lasteaega ning tulla koju lõõgastuma.















Viimased postitused
bottom of page