top of page

Martin Schwartz - digitaalne pildirännak maailmalinnadesse.


pilt: Pinterest.com

Digitaalne joonistus „Copenhagen” kuulub taani digikunstnik Martin Schwartz´i linnapostrite sarja. Pilt esitleb Kopenhaageni erinevate ajastute arhitektuuri ning on justkui omamoodi mosaiik linna iseloomulikematest ehititistest ja arhitektuuri stiilidest.


Martin Schwartz


Martin Schwartz (sünd. 1974) on Taani kaasaegne kunstnik, illustraator ja graafiline disainer. Tema illustreeritud värvikirevad postrid esitlevad erinevaid tuntud ehitisi, mida maailma linnades leida võib. Iga postri loomisele eelneb pikk ja põhjalik eeltöö, kuhu Martin Schwartz investeerib rohkelt aega ja energiat, et põhjalikult uurida ja mõista iga linna tegelikku olemust.


Oluliseks etapid teoste loomisel on kohalikega suhtlemine ja kõikide linnarajoonidega ning kogukondadega tutvumine. Põhjalik uurimistöö saab vormistatud põnevateks ja värvilisteks postriteks. Neil esitleb Martin Schwartz vaatajale linna kõige ikoonilisemaid ehitisi, ajaloolistest baaridest tüüpelamuteni, koos nende peenete iseloomulike detailideni. Postrid annavad aimu linna hingeelust ja tõelisest olemusest.


Igapäevaselt tegutseb Martin Schwartz oma stuudios Kopenhaageni Vesterbro linnaosas. Tema graafilisi teosed ja illustratsioonid on müügil vaid hoolikalt valitud kauplustes ja disainimuuseumides erinevates riikides üle maailma. Lisaks postritele teostab disainer erinevaid tellimustöid ja eriprojekte. Nende hulgas võib leida omapäraseid digitaalsete illustratsioonidega reklaamplakateid, postkaarte, põneva kujundusega tikutoose jne, Lisaks eelnevale kaunistab tema trükikunst vahel ka kodutekstiile ning sisustuselemente.


Fotod: Pinterest.com

Viimased postitused
bottom of page