top of page

Elagu Norm ja selle lillelised varjud


Norm 06 on isikupärane ja kindla karakteriga lambivari ning sobitub Normann Copenhagen´i disainimaailma ideaalselt. Norm 06 on skulptuurne ja väljendusrikas. See kuulub Normann Copenhagen´i Norm lampide kollektsiooni, mis meenutab pisut jaapanipärast voltimisstiili origami, Norm lambid on kergelt installeeritavad, ei vaja spetsiaalseid töövahendeid ega liimi. Norm 06 on kerge variant ses seiklusrikkas "pusle" kollektsioonis. Valgusti pakub sooja ambienti enamikesse tubadesse, sobib elegantsena söögilaua kohale, dekoratiivseks elemendiks esikusse või romantiliseks noodiks magamistuppa.


Kuplit on kerge puhastada, kas siis tolmuimejaga või lihtsalt duši all loputades. Lambivari on valmistatud spetsiaalsest tulekindlast plastmaterjalist, läikiv pool jääb lambi sisemusse ning aitab valgusel peegelduda ja levida, matt välispind aga moodustab tagasihoidliku paberit meenutava välimuse.

Disainer Simon Karkov selgitab: „Norm 06 loomiseks läks mul 3-4 aastat ja nagu paljude teiste projektidega, tuli ka see idee jätta mõneks ajaks kerkima, et siis paari kuu pärast teema taas üles soojendada. Disainis sain inspiratsiooni loodusest, liiliatest ja vesiroosidest. Norm 06 järgib kenasti Taani traditsioonilisi valgusteid, varjates valgusallika ja heites ümbritsevale sooja valgust.“


Norm 06 on kergelt kokku volditav ja installeeritav

Simon Karkov


Simon Karkov on Taani arhitekt ja tootedisainer

Simon Karkov (s.1932) on arhitekt, lõpetanud Taani Arhitektuuriakadeemia. Alates 1960.-st töötas mitmetes taani arhitektuuribüroodes. Viimased 10 aastat on peamiseks tööks olnud arhitekti töö Frederiksberg´i omavalitsuses. Aja jooksul on ta jätnud jälje erinevatele kohalikele projektidele, näiteks Frederiksberg´i haigla ja gümnaasiumi renoveerimistöödes.


Simon Karkov sai tuntuks 1969. aastal kui kavandas 69 tükist koosneva kokkupandava valgusti Norm 69. 2002. a. sai koostöös autoriga valgustist Normann Copenhagen´i esimene toode ning muutus oma väljendusrikka ja eksklusiivse, jaapani voltimiskunsti origami meenutava disaini ja modernistliku vormiga disainiklassikaks. 2003. aastal sai Simon Karkov oma uuenduslike ja kaunikujuliste lampide eest ka autasu, IMM Best Item Award Kölnis.


Inpiratsiooni kogub disainer peamiselt loodusest ja selle geomeetriast. Norm 06 ja Norm 12 on puhas näide looduse ilust. Tänasel päeval naudib Simon oma pensionipõlve Türgis lüües kaasa erinevates projektides.


Simon Karkov tutvustab oma meetodit ja visiooni: „Mil iganes mul tuleb mingi idee, joonistan sellest eskiisi ja valmistan mudeli. Mudel hakkan mudelit kohandama kuni valmib lõplik prototüüp. Unistan arendada uusi meetodeid mööbli ja suuremate objektide kujundamiseks kollektiivse enesekontseptsiooni kaudu. Kontseptsioon peab töötama ka suuremas ulatuses ning see meelitab mind."

Norm 69 mängib Normann Copenhageni algusesloos suurt rolli.

Lihtne kokku panna.

Viimased postitused
bottom of page