top of page

Herit - Taani kunsti ajaloost inspireeritud tooli kollektsioon


Herit tool on Normann Copenhagen´i uudne klassikalisest stiilis mugavust ja elegantsi pakkuv toode


Herit kollektsiooni looja Simon Legald sai ilmselgelt inspiratsiooni Taani disainipärandist. Kollektsiooni nimetus on tuletatud sõnast Heritage (pärand, pärandus). Nostalgiasse mattunud kollektsioon toetub lihtsa ja siira Taani mööbli ajaloo raamistikule. Kuid Herit tooli disain vaatab ka tulevikku. Innovatiivne tootmismeetod, uudsed materjalide kompositsioonid ja ajatu siluett panevad aluse unikaalsele suursugusele toolile.


Herit peegeldab Simon Legald`i armastust klassikalise Taani mööbli töömeisterlikkuse vastu. Herit on sündinud soovist kujundada mitmekülgne ja tugev tugitool. Herit kollektsioon ühendab Taani disaini erinevaid ajastuid. Tamm ja kvaliteetne innovaatiline plastmaterjal ühenduvad taktitundelises sünergias, luues kaasaegsesse elustiili sobiva vastupidava, kergesti hooldatava ja lihtsalt saavutatava disaini.


Materjalide harmoonia on väljendusrikkale ja vastupidavale vormile kvaliteetseks täienduseks. Herit on ajalooline hübriid, ületades kõik stiilid ja ajastud. See sobitub kenasti klassikalise korteri, modernse ehitise või ka post-mordenistliku arhitektuuriga, lisades ruumile loomulikku kergust ja õrna elegantsi.




Herit´i sünd sai aluseks ka uudsele plasti toomiste tehnoloogiale. Pehmed kaared ja looklevad jooned Legaldi eskiisidel osutusid esialgu toomisprotsessis võimatuks missiooniks. Tavapärane plastitootmise tehnika ei võimalda materjali paksuses erinevusi rohkem kui 10 mm. Materjal paratamatult vajub. Heriti kurvikad käetoed nõudsid aga enam väljendusruumi ja kindlat kontrolli vormi üle. Seepärast pandi projekt ootele. Herit jäi riiulisse seisma, kuni tuli uus läbimurre.


Herit tooli vorm sai sündida seoses uudse tehnoloogia sünniga.


Simon Legald leidis väikese tehase Põhja-Itaalias, kus ühise katsetamise tulemusena arenes välja täiesti uudne, nüüdseks patenteeritud plasti valamise meetod, kus plastmaterjalile lisati erilise tehnoloogia abil vahtkummi. Uus tehnoloogia lubab valada erineva tihedusega plasti ja materjal säilitab soovitud vormi. Nii keerati uus lehekülg Heriti tootmisarengus.


Seljaosa ja käetoed looklevad jooned vahelduvad õrnaloomulisest täidlaseks; tooli vorm vaheldub 6 mm 35 mm. Kurvikad jooned ei ole veetud juhuslikult; need on spetsiaalselt kavandatud järgima keha kuju, et luua mugav tugi istuvale asendile. Herit´i dünaamiline vorm tuleb eriti selgelt esile, kui vaadelda tooli erinevatelt külgedelt.












Disainer Simon Legald


Normann Copenhagen´i andekas disainer Simon Legald


Simon Legald on tuntud taani tootedisainer. Lõpetanud 2012. aastal Taani Kuningliku Kaunite Kunstide Akadeemia. Tema teoste hulka kuuluvad nii väikese- kui suuremahulised tooted. Simon Legald´i disain on loodud dialoogis töötusliku ja käsitöömeisterlikkuse vahel. Samuti meeldib talle visuaalselt rõhutada toote struktuuri kujundamiseks vajalikke meetodeid.

Siirus on see, mis teeb toote arusaadavaks ja iseloomustab toote funktsionaalsust. Kui sa adud toodet, siis ei vaja see selgitusi. Minu disaini mõte on, et see oleks ostetav ja kasutatav. Minu jaoks kujutab lihtsus objekti tegelikku identiteeti ja loob selle usaldusväärsuse. Ma püüan oma vormides hoiduda ebavajalikest detailidest. Töötan pigem lihtsusega, rõhutades vajadusi, mitte neid varjates. See annab tootele lihtsa ja ausa väljenduse.

Viimased postitused
bottom of page