top of page

Kodu(kontor) korda!


UNION laud sobib nii baariletiks kui töölauaks.

Kodus töötamisel on nii omad eelised kui ka ohud. Me ei peagi kiirustama vannituppa ja varakult teele. Saame pisut hiljem ärgata ning jääb aega ka rahulikuks hommikueineks. Kes meist ei unistaks veeta üks päev pidžaamades ja juuksed padjaselt sassis. Samas on kodus töötamisel oht kaotada see piir, millal oleme tööl ja millal päriselt kodus. Segadus kasvab seda enam kui me ei suuda korras hoida oma "töölauda" ning asjad jäävad ka peale tööpäeva lõppu meid sõna otseses mõttes riiuli servale kummitama.


Kui sageli leiame end olukorrast, kus avastame ühtäkki, et lauanurgale ja lahtistele riiulitele on kogunenud ootamatult palju eriti vajalikku pudi-padi ning maad hakkab võtma segadus? Nüüd, kus veedame suurema osa ajast kodus, tuleb see eriti erksalt esile.




Laota lehed laiali

Enamasti soovime koristamise käigus peita kõik pisikesed tarvikud, paberid ja dokumendid sahtlitesse. Kuid paljud objektid sobivad suurepäraselt ka dekoreerimiseks ning kontrolli all olev "loominguline segadus" lisab interjööri kodutunnet ja hubasust. Näiteks lemmikajakirjad või koopiapaberid võib paigutada hoopis seinale. Rootsi keskkonnasõbralik tootja MAZE on valmistanud selleks elegantse NOW ajakirjahoidja..


NOW on põnev ja multifunktsionaalne aksessuaar ning pea igasse ruumi. Selle abil saad muuta oma lemmikajakirjad dekoratiivseteks värvilaikudeks nii kabinetis, elutoas kui ka esikus. Loovalt lähenedes sobib NOW ka kööki lõikelaudade hoidjaks või kaunite kokaraamatute demonstreerimiseks. Saadaval klassikaline must ja valge või luksuslik messing.



JOURNAL on universaalne kodukorrastus-aksessuaar, mis sobib alusena nii lemmik ajakirjadele või vinüülplaatidele; taldrikute kuivatamiseks, kuid musta variandina näiteks ka kamina kõrvale puuhalgude stiilseks hoiustamiseks.


Loominguliselt lähenedes on JOURNAL praktiline ja dekoratiivne abiline igas toas. Saadaval kolmes erinevas värvitoonis: valge, messing ja must. Valmistatud väikeses Rootsi Smalandi perevabrikus keskkonnasõbralikke põhimõtteid järgides: taaskasutatud metallist "aeglase tootmise" põhimõtteid järgides.



Hoia pisiasjad kontrolli all.

Kui väike kraam vajab korraldamist, siis lihtne viis korralageduse vältimiseks ja käepäraseks hoiustamiseks on igasugused topsid ja karbid. Normann Copenhagen´i NIC NAC kollektsiooni võime sageli leida rahvusvaheliste fotoblogijate postitustes. Olgu tegemist kirja- või näputööga, köögitarvikute või vannitoa kraamiga, NIC NAC aitab vajalikud tarvikud käepäraselt sorteerida ja korda sättida. Sobib nii sahtlitesse kui lauanurgale.


NIC NAC organiseerijad erinevates värvitoonides ja suurustes.

Disainer Nicholai Wiig Hansen leidis inspiratsiooni tööstuslikust disainist. Lihtne, kuid tasakaalustatud välimus annab NIC NACile kaasaegse skandinaavialikult minimalistliku vormi. NIC NAC sarjal on lugematu arv kasutusvõimalusi, lase lihtsalt oma loovusel voolata. Saadaval erinevates värvitoonides ja suurustes.



Pista segadus taskusse

Kui lauapinda ja sahtleid napib, on POCKET seinataskud parim viis kasutada hoiustamiseks tühjana seisvat seinapinda. Sarnaselt Nic Nac kollektsioonile on ka see tore aksessuaar vallutanud Pinteresti vahendusel tuhandeid südameid ning aidanud üle maailma kodusid korrastada.


POCKET seinataskud on saadaval neljas erinevas suuruses.























Disainer Simon Legald leidis inspiratsiooni triiksärgi taskutest. POCKET seinataskud sobivad igasse ruumi, peidavad vajalikud esemed nagu värvipliiatsid või väike toataim; hambaharjad ja -pasta; teleripult või mobiililaadija, koerajalutusrihm või võtmed. Suurim tasku sobib hästi ka väiksema sülearvuti või lemmikraamatu pesaks.

Taskuid omavahel kombineerides saad tekitada põnevaid dekoratiivseid kompositsioone. Saadaval neljas erinevas suuruses ja erinevates värvitoonides. Kasuta näiteks puuder-sinist taskut puhta ning rahustava meeleolu loomiseks või lisa põnevust kontrastidega, kasutades klassikalist halli ja musta.


Kodune sekretär MINNIE MAE


MINNIE MAE PAPER on stiilne ja praktiline kandikuga abilauake, disainitud spetsiaalse riiuliga ajakirjadele või lemmikraamatutele. Minnie Mae Paper metallist raamil asetsev käsitööna pressitud vineerist kandik aitab meelde tuletada ka vajalikke puhkehetki. Tõeliselt hea abiline, millele asetada kohvipausi snäkid või muu käepärane. Silm puhkab ja keha saab kosutust.


MINNIE MAE aitab korda hoida ja tuletab meelde kohvipause.

MINNIE MAE on saadaval erinevates värvitoonides ning alates 2020.a. kevadest ka uuendatud variandis täispuidust kandikuga. Hommiku öökapikesena, päeva töölaua kõrval, on see väike abiline käepärane kogu päevaks.



BLOCK ratastel abilaud mahutab vajadusel ka väiksema kontoritehnika. BLOCK on funktsionaalne ratastel serveerimislaud, mis sobib suurepäraselt nii kööki, elu- või vannituppa ning täidab vajadusel ka öökapi funktsiooni magamistoas. Disain on lihtne ja geomeetriline. Tänu ratastele on seda mugav ruumis ümber paigutada. Saarepuust raamil on metallist riiulid, mille kõrgemad servad aitavad asjadel kenasti paigal püsida.

BLOCK ratastel abilaud on nagu operatiivne riiul, mis mahutab ka väiksema printeri.

Saadaval erinevates värvitoonides, ühevärvilisena ja naturaalse saarepuu kombinatsiooniga. Sama sarja juurde kuulub nüüdsest ka kolme tasandiga riiul.


Enesekindlalt videokohtumisele

Aksessuaare paigutades on oluline enda jaoks läbimõelda, kus on need kõige praktilisemad ja mugavamini kättesaadavad. Ka kodus töötades tuleb aegajalt kohtumisi kokku leppida ja intervjuusid, koosolekuid või isegi konverentse pidada pidada. Seda siis virtuaalsel teel. Et ennast enesekindlalt tunda, sätime seitli sirgeks. Enne järgmist videokõne aitab sind selles lauapeegel FLIP. Peeglijalamile on paigutatud on spetsiaalne vaagen, millel hoiustada huulepulga, juukseharja või muu, mida vajad vahetult enne järgmist videokohtumist. Viska pilk peeglisse ja ammuta enesekindlust.

Enesekindel pilt FLIP peeglisse, enne järgmist videokõne.

FLIP peeglit on võimalik suunata üles-alla ning pöörata 360 kraadi. Saadaval erinevates värvitoonides puuderroosast klassikalise valge ja mustani. Seegi toode on kujunenud rahvusvaheliselt populaarseks ning kuulub Normann Copenhagen´i klassikasse. Lihtne, kuid minimalistlikult stiilne ja ajatu. 2020. kevadest lisandub kollektsiooni kaks uut eksklusiivset tooni: Normann CPH juubelipidustusteks loodud kuldne ja harjatud teras.

Toataimed annavad tuge.

Nüüd, kus palju aega siseruumides ja igatseme järjest enam loodusesse, on toataimedel meie meeleolu helgena hoidmisel oluline osa. Lisaks on ammu tuntud tõde, et värvidel on inimese meeleolule kosutav ja isegi tervistav mõju. Poputame siis neid, et nemad võiksid väestada meid.


Bolia kaubamärgi TOTEM kollektsiooni kuulub kolm erineva kujuga, kuid sama põhja ja ava diameeteriga lillepotti. Disainer Meike Harde on loonud seeria väiksemahulisi lillepotte, mida võib laduda üksteise peale ning tekitada nii tootemikujulise installatsiooni, mille tippu kaunistab roheline toataim.


TOTEM tume terrakota annab mõnusalt maalähedase tunde ja aitab looduse rohelusel esile tulla.

TOTEM anumad on vormilt moodsad, graafilise joonega ning valmistatud terrakota savist. Nii moodustavad need sooja ja lummava disaini. Kaunid ja skulptuursed nii taimedega kui ilma. Vajadusel võid neisse ladustada ka rulli keeratud käsitööpabereid või jooniseid.



Kui igatseme kevadiselt värskete värvide järele, siis Kopenhageni TIVOLI lõbustuspargile pühendatud PANTO vaaside kollektsiooni abil saab luua toataimedele rõõmsavärvilised pesad.


PANTO vaasid sobivad ka lillepottideks või on lihtsalt pilgupüüdjad

Vaaside vorm on nostalgiahõnguline, kuid seda on kaasajastatud vormi teadlikult suurendades. Valmistatud kõrgglasuuriga keraamikast. Sobivad nii toataimede hoisutamiseks kui rõõmsavärvilise tulbikimbu või talvel miniatuurse jõulupuu pesaks. Julged ja erksad värvid teevad PANTO vaasidest pilgupüüdjad ka eraldiseisvate dekoratiivelementidena.



Leia aega ka kodus olemiseks.

Ehk oled märganud, et parimad hetked unistamiseks ja planeerimiseks tekkivad just sunnitud pausides - ootejärjekorras või liiklusummikus. Võta siis praegust seisakut võimalusena: korrasta oma mõtted ja kraami kodu, suhtle lähedastega ja naabritega kõiki ohutuid kanaleid arvestades. Püüa igas päevas tunda rõõmu väikestest igapäevastest asjadest, kasvõi tassikesest taimeteest või kätepesuseebi imelisest lõhnast. Hoia rõõmu ja ole terve!


CIRCUS tumbale on mõnus potsatada peale pikka tööpäeva või puhkehetkel.



Viimased postitused
bottom of page