top of page

Sügisnukrust aitab peletada Hygge.

Taanlastel on imepärane oskus ka aasta pimedaim ja porisem aeg enda jaoks hubaseks muuta. Selleks kasutavad nad praktikat nimega Hygge (taani k. hubane tunne, kodusoojus). Toome välja mõned märksõnad, mille järgimine aitab porikuud nautida.

Latern Light House saadaval Kromo kaupluses, Kopli 16, Tallinn

Loo endale pehme nurgake, et mõnusasti kerra tõmmata.

Poe tugitooli või diivani nurka, võta ümber soe sall ja sukeldu lemmikraamatusse. Siidised padjad, pehme vaip ning kuum šokolaadijook kardemoni ja kaneeliga viib mõtted rändama ja meenutab suve või õnnelikku reisi soojale maale.

Bliss keraamika, Circus tumba

Lase sügis tuppa

Jaluta pargis või looduses. Luba endale killuke lapsepõlve ja korja taskutesse sügisande (tammetõrud, naljaka kujuga kivid, kastanimunad jne). Too vaasi sügislilled, vahtra- või pihlakaoks. Kauss sügiseselt õhetavate õunte ja šokolaadikarva kastanimunadega on rõõmus tervitus peale pikka tööpäeva.

Imelised jaapani stiilis käsitsi maalitud Agnes vaasi viimased eksemplarid veel kaupluses müügil.

Soe valgus tõstab tuju

Põhjamaised sügispäevad on sageli pilvised ja päiksevaesed. Too tuppa lisavalgust, süüta küünlad, naudi õdusa valgusega lambikesi, tee kaminasse tuli. Loo helgeid hetki: käi külas, sõpradega kohvikus või kutsu külalisi, küpseta marjakooki ja kõrvitsakeeksi.

Uudis! Tivoli kaubamärk on tulemas porikuu teisel poolel.

Luba endale pisut laiskust

Üks mõnus rutiinivaba päev voodis on justkui taaskäivitus kehale ja vaimule. Maga kaua ja veeda kasvõi terve päev pidžaamades ja pehmes hommikumantlis. Luba endale maitsev eine voodis, turgutava taimeteega. Naudi puhkehetke süütundeta: päev ilma nutiseadmeteta nagu karu oma turvalises koopas, see on sama kasulik kui luksus-spaa.

Block serveerimislaud ja Shelter valgusti.

Kosuta keha vitamiinidega

Viimane aeg on korjata värskeid vitamiine enne kui loodus lõplikult talveunne heidab. Naudi sügisande: pähkleid, marju, puuvilju. Värskelt jahvatatud pähklijahu koorib õrnalt nahka (pähkliallergia korral kasuta kaerajahu). Kodukosmeetika võlurid - sidrun ja oliivõli - kosutavad tuulte räsitud käsi ja juukseid.

Tsitrusepress saadaval Kromo kaupluses, Kopli 16

Mängi värvidega

Värviteraapia mõju meeleolule ja tervisele on teaduslikult tõestatud. Seega lisa oma garderoobi ja koju sügavaid kuldseid sügisvärve. Vaheta kardinad ja padjakatted hooajale sobivate vastu ning värskenda kööki uute käterättide, servjettide, küünalde või sügavates toonides topsikutega ja hoiukarpidega.

Daily Fiction sarja samblarohelised veluurkarbid mõjuvad elegantselt ja väärikalt.

Lase loovusel tärgata

Võta aeg maha ja lase loovusel lennata: pea päevikut, luuleta, joonista, maali või kleebi. Naudi tervet protsessi olenemata tulemusest. Oluline on emotsioon ja pühendumine, unusta hetkeks aeg ja kriitika. Värskenda töölauda või kodukontorit, soeta endale stiilsed kunsti- või kontoritarbed, et need võiks toetada su entusiasmi ja inspireerida loovust.

Daily Fiction kollektsioon saadaval Kromo kaupluses, Kopli 16

Tee ettevalmistusi jõuluajaks.

Valmista nimekiri kingisaajatest, nii saad vaikselt hakata mõtteid koguma. Koosta kingitus osade kaupa: põnev purk omavalmistatud küpsistele või moosile; säilituskarp või seinatasku, millesse peidad vanaema ajakirjatellimuse; pähklitangid või juustunuga, mille saad detsembris lisada värsketele kvaliteetsetele delikatessidele jne.

Uudistoode Grant laualamp, Form tool ja Slice laud, laual samblaroheline spiraalköites Daily Fiction märkmik

Tegelikult on sügiseski oma lummus, kus tuul kraamib puudelt lehed, vihm peseb tänavad, tähistaevas tõmbab taevakardinad ette ja loodus sätib unele. Kui suvel elame suurema osa ajast õues, siis sügis on mõnusalt tubane, kodusoojust ja küünlavalgust täis.


Viimased postitused
bottom of page