top of page

HYG - luksuslik argipäev.



Normann Copenhagen tutvustab uut pehmemööbli sarja, mis inspireeritud Taani “Hygge” kontseptsioonist. Ülemaailmselt tuntud taanikeelset mõistet “Hygge” on lihtne praktiseerida, kuid raske defineerida. Sõna hõlmab kõiki tundeid, mida vajame hea enesetunde loomiseks – turvalisus, hubasus, kodusoojus ja mugavus, nende erinevates olemuse vormides. Sellist tunnet lubab pakkuda ka Simon Legald´I HYG seeria.


Simon Legald on välja töötanud eksklusiivse pehme vormi ja selgete kontuuridega kollektsiooni. HYG on loodud hygge praktiseerimiseks. Seeria koosneb diivanist, tugitoolidest ja järist. HYG´i kausikujulisest siluetist kiirgab loomulikku siirust ja ehedust. Avara vormiga vastanduv selgepiiriline kontuur võtab disaini kaunilt kokku. Kõrged servad moodustavad hubase ja turvalise pesa, mille lai iste võimaldab erinevaid lõõgastavaid asendeid.

“Minu visioonis on HYG justkui ruum ruumis. Pelgupaik - koht, kus tunda end vaikselt, hubaselt ja turvaliselt. Tooli nõgus vorm kohe kutsub mõtisklema või mõnulema kohvitassiga ja hea raamatuga, diivan toob fookusesse meie sotsiaalsed suhted ja usalduslikud vestlused kaaslastega.”.” jutustab Simon Legald.


Prototüübi valmimise protsess oli põnev ja tavapärasele vastupidine. Simon Legald ja tema meeskond lammutasid idee tükkideks, testisid pikalt ja põhjalikult selle mahtu, valgusmängu, tugevust ja paksust, kuni kõik puslekillud leidsid oma loomuliku paiga tervikus.


Tulemuseks on kompromissitu disain, milles käsikäes mugavus ja esteetika. Metallist raam kindlustab stabiilsuse ja tugevuse, pehme osa HYG´ist on valatud PU vahust. Selline materjalikasutus võimaldab pehmeid kurve ja teravat täpsust, vorm on viimistletud optimaalse mugavuseni. Näiteks on mööbel spetsiaalselt kujundatud toetama istuja nimmelülisid, mis muudab istumisasendi eriti mugavaks. Sellise vormi polsterdamine on kunstiteos omaette ning seda on hoolikalt ja asjatundlikult läbi viinud kõrgelt kvalifitseeritud polsterdajad.


“Hyg kollektsioon on interpretatsioon taanilikust hygge´st, kuid omal moel on see ka hygge tulemus. Olles taani kultuuri lahutamatuks osaks, esitleb hygge usaldusväärset ja sundimatult vahetut atmosfääri, mis läbib ka meie töökultuuri. Samuti esindab see meie põhimõtteid disainist, mis on üles ehitatud disaini kontseptsiooni aususele ning armastusele sotsiaalsete suhete ja koduse elu suhtes. Nende eelduste kohaselt ongi Hyg loodud ", ütleb Simon Legald.


Igapäevane luksus

Tänu oma unikaalsele kvaliteedile on HYG kõrge kaliibriga argipäeva luksus. Selle valmistamiseks kulunud hoolitsevat kätt on näha ja tunda: tugitoolid on saadaval ka kallutamise funktsiooniga, kus tooli asendit saab kohandada vastavalt kasutaja kaalule. Nii on istujal mugav nõjatuda ja nautida hubast omaette olemist. Disaini kilpkonna kilpi meenutav vorm loob turvalise ja privaatse pesa, mida vajame hektilises keskkonnas, seetõttu sobib see eriti hästi avalikku ruumi.


Seeriat on võimalik tellida vastavalt kliendi soovile ja vajadustele erineva tekstiili või nahkkattega, jalad on kas naturaalne või mustaks peitsitud tamm. Tugitoolidest on saadaval ka poleeritud või mustaks värvitud alumiiniumist pöördtooli variandid.


Viimased postitused
bottom of page